Kinderopvang

Met het hele gezin op vakantie, heerlijk! Maar als je tijdens de vakantie wilt skiën, wandelen, golfen of helemaal niets wil doen zonder kinderen, is het wel fijn als je kind opgevangen kan worden. Vrijwel al onze onderkomens voor de wintersport en de zomervakantie bieden daarom opvang aan. Het is niet alleen handig, maar ook nog eens reuze leuk voor de kinderen. De allerkleinsten worden goed verzorgd en kunnen er heerlijk spelen. Voor de iets grotere kinderen wordt er van alles georganiseerd zoals bijvoorbeeld kinderdisco, koekjes bakken, indianendag, knutselen, olympiade etc.

Babyopvang / Peuteropvang
Hoewel er alles aan gedaan wordt om de opvang voor je baby en/of peuter zo aangenaam mogelijk te maken, kan de opvang wel vermoeiend voor ze zijn en moeten ze veelal wennen aan de nieuwe omgeving. Vaak is maximaal een paar uur per dag wenselijk voor kinderen tot ca. 2/3 jaar. Een aantal onderkomens wil daarom het (beperkt) aantal uren en de tijden in overleg bepalen.Tijdens de opvang worden de baby’s gevoed, verschoond en naar bed gebracht voor een middagdutje. Als ze moeten slapen, worden de kinderen naar de eigen kamer gebracht (babyfoonbewaking) of ze gaan bij de opvang slapen. Indien er geen slaapgelegenheid is staat dit uitdrukkelijk vermeld.

Kinderopvang
In de kinderopvang kunnen kinderen spelen, knutselen, spelletjes doen of vanaf ca. 3 jaar mee doen aan het animatieprogramma. In de winter begint het animatieprogramma (o.a. theater, bios, tafeltennistoernooi, goochelen), meestal na het skiën terwijl in de zomer vaak dag(deel)activiteiten worden aangeboden zoals een indianendag, natuurdag, waterolympiade, schat zoeken etc. De kinderen krijgen tussendoor wat te drinken en kunnen samen met de leidsters gaan eten.

Babysitservice
Babysitservice is tegen betaling en kan niet worden gegarandeerd. Hierbij ben je afhankelijk van de beschikbaarheid van een babysitter. Je kunt een babysitter ter plaatse te regelen.

De kinderopvang en babyopvang is tijdens de dagen en tijden vermeld in de teksten gratis, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Bij sommige onderkomens verloopt de opvang wat anders dan hierboven omschreven. Baby’s worden bijvoorbeeld niet gevoed of er is geen slaapgelegenheid. Het staat dan bij de beschrijving van de onderkomens vermeld.