• Vakanties met kinderen

Kinderen

Kinderen hebben bij Kids & Go een streepje voor. De vele speciale baby- en kindervoorzieningen op onze bestemmingen maken dat een vakantie met Kids & Go voor het hele gezin vakantie is. Zo zijn er allerlei faciliteiten speciaal voor kinderen aanwezig variërend van kinderbedjes tot aan slabbetjes. Voor de kinderen is er bij onze onderkomens veel te spelen en er is animatie.

Wil je eens je handen vrij hebben bijvoorbeeld om te skiën of te wandelen, dan is de kinderopvang een uitkomst. Op onze wintersportbestemmingen is altijd kinderopvang mogelijk. In de zomer bieden we ook diverse onderkomens met kinderopvang aan.

Heerlijk met het hele gezin op vakantie! Maar als je tijdens de vakantie wilt skiën, wandelen of helemaal niets wil doen zonder kinderen, is het wel fijn als je kind goed opgevangen wordt. Vrijwel al onze onderkomens bieden daarom opvang aan. Het is niet alleen handig, maar ook nog eens leuk voor de kinderen. De allerkleinsten worden goed verzorgd en kunnen er fijn spelen. Voor de iets grotere kinderen is er animatie.

Babyopvang / Peuteropvang:
Er wordt alles aan gedaan om de opvang voor je baby of peuter zo aangenaam mogelijk te maken. Maar de opvang kan wel vermoeiend voor de kinderen zijn.  Ze moeten veelal wennen aan de nieuwe omgeving. Daarom is vaak maximaal een paar uur per dag wenselijk voor de kleinste kinderen. Tijdens de opvang worden de baby’s gevoed, verschoond en naar bed gebracht voor een middagdutje. Als ze moeten slapen, worden de kinderen naar de eigen kamer gebracht (babyfoonbewaking) of ze gaan bij de opvang slapen. Indien er geen slaapgelegenheid is, staat dit uitdrukkelijk vermeld.

Kinderopvang:
In de kinderopvang kunnen kinderen spelen, knutselen, spelletjes doen. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar is er animatie. In de winter begint het animatieprogramma (o.a. bios, tafeltennistoernooi, knutselen), meestal na het skiën. Terwijl in de zomer vaak dag(deel)activiteiten worden aangeboden zoals een indianendag, natuurdag, waterolympiade, schat zoeken etc. De kinderen krijgen tussendoor wat te drinken en eten samen met de leiding.

Babysitservice:
Babysitservice is tegen betaling en kan niet worden gegarandeerd. Hierbij ben je afhankelijk van de beschikbaarheid van een babysitter. Je kunt een babysitter ter plaatse te regelen.

De opvang is tijdens de vermelde tijden gratis, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Soms verloopt de opvang wat anders dan hierboven omschreven. Baby’s worden bijvoorbeeld niet gevoed of er is geen slaapgelegenheid. Dat staat vermeld bij de beschrijving van de onderkomens.

Skiën met kinderen
Geen kind is gelijk, maar dat wist je natuurlijk al. Dit geldt ook voor het skiën. Er zijn kinderen die het geweldig vinden en kinderen voor wie het niet zo nodig hoeft. Gelukkig is er voor de laatste groep dan de mogelijkheid om lekker te gaan spelen in de kinderopvang. Voor de meeste 2/3 jarigen zal het skiën vooral wat wennen zijn en het op speelse wijze aanleren van de eerste skibeginselen.
Kinderen van 4/5 jaar kunnen je versteld doen staan. Vaak gaan ze na een paar dagen al een helling af skiën met de skileraar. Voor grotere kinderen is het meestal wat gemakkelijk. Ze zijn lichamelijk sterker en kunnen daardoor meer aan. Vóór je het weet, skiën ze je met gemak voorbij!

Kinderskipas

Voor beginnende kinderen die op les gaan is niet altijd een skipas nodig of kan een deelpas voldoende zijn. Bij de skischool weten ze het precies. Bij aankoop van skipassen voor het hele gezin, let dan eens op de familieaanbiedingen die in bepaalde gebieden gelden. Over het algemeen gelden kinderprijzen voor kinderen van 5/6 jaar – 14/15 jaar. Jongere kinderen zijn vaak gratis onder begeleiding van een volwassene of kunnen gebruik maken van een skipas tegen een speciaal tarief.

Kinderskischool

Skilessen zijn mogelijk voor kinderen vanaf ca. 3 jaar. De skilessen starten op zondag of maandag. Voor kinderen van 3 jaar is een halve dag les veelal lang genoeg. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen meestal langer les krijgen. Bij de meeste skischolen kunnen (soms moeten) de allerkleinsten eerst een proeflesdag nemen (tegen betaling). Indien de les goed is verlopen, kan het aantal lessen worden uitgebreid. Vaak wordt verwacht dat een ouder in ieder geval de eerste dag in de nabijheid van de skischool verblijft.

Op de websites van de skigebieden kun je een link naar de skischool vinden voor de exacte prijzen. Het is vaak mogelijk om de skilessen via de website van de skischool te boeken.

Overblijven bij de skischool

In Oostenrijk is het mogelijk om een kind te laten overblijven als een kind hele dagen les heeft. De kinderen gaan dan samen met de skileraar eten. Als je skilessen reserveert kun je de lunch bijboeken. Vaak is het ook mogelijk om per dag aan te geven of je kind overblijft.

Hotelskischool voor de allerkleinsten

Bij Kinderhotel Habachklause (v.a. 2,5 jaar) en Kinderhotel Laderhof (v.a. 3 jaar) kunnen de allerkleinsten de eerste lessen direct bij de skischool van het hotel krijgen. De hotels hebben een eigen oefenpiste met een skiliftje. Na een halve dag les worden de kinderen door de leidsters weer naar de opvang gebracht waar ze kunnen eten en spelen.

Nederlandse skiles

In de meeste skigebieden zijn Nederlandstaligen in dienst van de skischool. Het is echter geen garantie dat een kind dan ook een Nederlandse skileraar/lerares krijgt. Uiteraard probeert de skischool dat wel. Het komt ook steeds vaker voor dat de Oostenrijkse skileraren wat Nederlands les hebben gehad. Overigens gaat les in een andere taal ook heel goed! Vooral voor kinderen is het vaak een kwestie van nadoen en werkt de handen en voeten taal ook prima.

Snowboardles

Sommige skischolen hebben een minimumleeftijd voor snowboardlessen. Een geschikte leeftijd om met snowboarden te beginnen is 6-8 jaar. De fysieke gesteldheid (o.a. spierontwikkeling) van een kind is bepalend. Iets grotere kinderen hebben een beter ontwikkeld gevoel voor balans.

Op de websites van de skigebieden en skischolen etc. staat de meest actuele informatie. De skischool, skipas en skiverhuur zijn niet bij de prijzen inbegrepen tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Met het hele gezin op vakantie, heerlijk! Maar als je tijdens de vakantie wilt skiën, wandelen, golfen of helemaal niets wil doen zonder kinderen, is het wel fijn als je kind opgevangen kan worden. Vrijwel al onze onderkomens voor de wintersport en de zomervakantie bieden daarom opvang aan. Het is niet alleen handig, maar ook nog eens reuze leuk voor de kinderen. De allerkleinsten worden goed verzorgd en kunnen er heerlijk spelen. Voor de iets grotere kinderen wordt er van alles georganiseerd zoals bijvoorbeeld kinderdisco, koekjes bakken, indianendag, knutselen, olympiade etc.

Babyopvang / Peuteropvang
Hoewel er alles aan gedaan wordt om de opvang voor je baby en/of peuter zo aangenaam mogelijk te maken, kan de opvang wel vermoeiend voor ze zijn en moeten ze veelal wennen aan de nieuwe omgeving. Vaak is maximaal een paar uur per dag wenselijk voor kinderen tot ca. 2/3 jaar. Een aantal onderkomens wil daarom het (beperkt) aantal uren en de tijden in overleg bepalen.Tijdens de opvang worden de baby’s gevoed, verschoond en naar bed gebracht voor een middagdutje. Als ze moeten slapen, worden de kinderen naar de eigen kamer gebracht (babyfoonbewaking) of ze gaan bij de opvang slapen. Indien er geen slaapgelegenheid is staat dit uitdrukkelijk vermeld.

Kinderopvang
In de kinderopvang kunnen kinderen spelen, knutselen, spelletjes doen of vanaf ca. 3 jaar mee doen aan het animatieprogramma. In de winter begint het animatieprogramma (o.a. theater, bios, tafeltennistoernooi, goochelen), meestal na het skiën terwijl in de zomer vaak dag(deel)activiteiten worden aangeboden zoals een indianendag, natuurdag, waterolympiade, schat zoeken etc. De kinderen krijgen tussendoor wat te drinken en kunnen samen met de leidsters gaan eten.

Babysitservice
Babysitservice is tegen betaling en kan niet worden gegarandeerd. Hierbij ben je afhankelijk van de beschikbaarheid van een babysitter. Je kunt een babysitter ter plaatse te regelen.

De kinderopvang en babyopvang is tijdens de dagen en tijden vermeld in de teksten gratis, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Bij sommige onderkomens verloopt de opvang wat anders dan hierboven omschreven. Baby’s worden bijvoorbeeld niet gevoed of er is geen slaapgelegenheid. Het staat dan bij de beschrijving van de onderkomens vermeld.

Kids-pakket
Als je met het hele gezin op vakantie gaat, moeten er heel wat spullen mee. Om het je wat gemakkelijker te maken, zijn er in onze onderkomens tal van baby- en kindervoorzieningen. In elk onderkomen staat er een kinderbedje klaar voor de allerkleinsten en is er in het restaurant een kinderstoel aanwezig. Diverse onderkomens bieden echter veel meer. Van alles is aanwezig zoals babyfoon, aankleedkussen, babybadje, sleetjes, po, kindveilige stopcontacten etc. Kortom alles is in huis om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
Bij elk onderkomen staat vermeld welke voorzieningen aanwezig zijn. We geven aan of er een Basis Kids-pakket of een Uitgebreid Kids-Pakket is. Hieronder kun je lezen welke voorzieningen er in een pakket zitten.

Het Basis Kids-pakket bestaat uit:
* kinderbedje met beddengoed
* kinderstoel
* speelruimte
* opvang/animatie

Het Uitgebreid Kids-pakket bestaat tevens uit:
* kindveilige stopcontacten
* krukje in de badkamer
* wc-kinderzitting / po
* kinderbadje
* thermometer
* luieremmer
* flessenwarmer / opwarmmogelijkheid
* aankleedkussen
* babyfoon
* rookvrij restaurant
* kinderservies
* kindermenu
* buggy
* sleetje

Over het algemeen kun je gratis gebruik maken van de voorzieningen. Als het niet gratis is, staat dat vermeld bij het onderkomen. Soms wordt een borg verlangd. Bij het gebruik van een babyfoonsysteem via de telefoon betaal jezelf de belkosten.
Het kan zijn dat niet alles, voor zover van toepassing, in de kamer of appartement klaar staat. Je kunt er bij de receptie naar vragen. De buggy’s staan veelal in een speciale ruimte en kunnen vrij gebruikt worden.