• Vakanties met kinderen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden van Kids & Go?

We zijn telefonisch te bereiken op maandag t/m vrijdag van 9.00-15.00 uur.
Van 15.00-18.00 uur en op zaterdag zijn wij alleen per e-mail te bereiken. Wil je ons na 15.00 uur persoonlijk spreken, dan is het mogelijk om een belafspraak te maken.

Prijzen

Is het goedkoper/duurder om via Kids & Go te boeken?

Kids & Go hanteert in principe dezelfde prijzen als de hotels. Als je een verblijf elders voordeliger kan boeken, dan kijken we graag of we dezelfde prijzen kunnen bieden.

Wanneer gelden de kinderprijzen?

De kinderprijzen gelden indien de kinderen op de kamer of in het appartement van minimaal 2 volbetalenden slapen.

Wat zijn de bijkomende kosten?

Reserveringskosten
De reserveringskosten bedragen € 17,50 per factuur.

Stichting Garantiefonds Reisgelden
De bijdrage voor de Stichting Garantiefonds Reisgelden bedraagt € 5,- per boeking voor een hotelkamer/suite/appartement en € 10,- per boeking voor een appartement (vakantiewoning)

Wat zijn de bijkomende kosten ter plaatse?

Aan het gebruik van bepaalde faciliteiten zijn kosten verbonden zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor behandelingen in een schoonheidssalon, massages en therapieën. Verder moet je o.a. denken aan gebruik van solarium, gastenwasmachine en droger, internet, biljart, tafelvoetbalspel, speelautomaten, parkeergarage. Ook skipakketten (les, pas en huur) zijn niet bij de prijs inbegrepen tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. In een aantal gevallen is de toeristenbelasting niet bij de prijs inbegrepen.

Boeking

Hoe weet ik of een onderkomen beschikbaar is?

Je kunt ons mailen of bellen om te vragen of een onderkomen beschikbaar is. We kunnen dan direct overleggen welke kamer het beste bij je gezin past. Het kan zijn dat de kamers op onze website al vol zijn, maar dat er nog wel andere type kamers beschikbaar zijn. In principe kunnen we alle type kamers voor je boeken. We zijn dus niet gebonden aan een beperkt aantal type kamers. Als er echt niets meer vrij is in een onderkomen en een aanvraag geen zin meer heeft, dan vermelden we dat.

Hoe kan ik reserveren?

Om te reserveren klik je de knop Boek Nu bij het onderkomen om het op reserveringsformulier te komen. Als de reservering verwerkt is, sturen we een bevestiging met daarin de totale reissom.  Na akkoord op deze bevestiging is de reservering definitief. Vervolgens sturen we per mail een bevestiging/ factuur. Indien de reservering niet mogelijk is, sturen wij graag een alternatief.

Hoeveel moet ik aanbetalen?

De aanbetaling bedraagt 20% van de reissom plus de reserveringskosten plus indien afgesloten de kosten van de reis- en/of annuleringsverzekering.  De aanbetaling betaal je binnen 7 dagen na ontvangst van de boekingsbevestiging. Boek je kort voor vertrek, dan betaal je de volledige reissom.

Krijg ik een nieuwe factuur voor de restantbetaling?

Nee, op de factuur/bevestiging die je bij boeking van ons hebt ontvangen, staan de vervaldata voor de aanbetaling en het restantbedrag. Het restant moet uiterlijk 6 weken voor vertrek zijn voldaan. Je kunt het bedrag overmaken naar IBAN: NL97ABNA0458735191 / BIC code ABNANL2A t.n.v. Kids & Go te Heiloo o.v.v. het factuurnummer.

Kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Ja dat kan. Kids & Go kan een verzekering afsluiten bij Allianz Global Assistance. Onderaan de website bij Handige pagina’s vind je een link naar Verzekeringen voor meer informatie. Je kunt een annuleringsverzekering tot 7 dagen na boeking afsluiten.

Kan ik een reisverzekering afsluiten?

Ja dat kan. Kids & Go kan een verzekering afsluiten bij Allianz Global Assistance. Onderaan de website bij Handige pagina’s vind je een link naar Verzekeringen voor meer informatie. Je kunt een reisverzekering tot kort voor vertrek afsluiten.

Wanneer ontvangen wij de reispapieren?

De reispapieren ontvang je na betaling van de totale reissom en uiterlijk 1 week voor vertrek. We sturen dan ook een routebeschrijving.

Skiën

Wat kost een skipas?

Een 6-daagse skipas voor een volwassene kost gemiddeld (!) € 200,- – € 230,- in het hoogseizoen. In het laagseizoen ligt dat bedrag ca. € 10,- – € 30,- lager. Een 6-daagse skipas voor een kind kost gemiddeld (!) € 100,- € 125,-. De prijs is afhankelijk van het seizoen. In de meeste gebieden zijn kinderen geboren in 2009/2010 of jonger gratis of hebben voldoende aan een speciale kinderpas van ca. € 15,-. Soms zijn kinderen alleen gratis onder begeleiding van de ouders en hebben ze in de skischool wel een skipas nodig, vaak tegen een speciaal tarief. De skischool weet precies of een kind een skipas nodig heeft voor de skiles.

Wat kost skihuur?

De prijs van de skihuur voor volwassenen hangt o.a. af van de materiaalkeuze. Een skiset kost ca. € 100,- – € 170,- voor 6 dagen. Voor kinderen is de prijs gemiddeld € 60,- voor 6 dagen.

Wat kost skiles?

De prijzen voor skiles lopen wat uiteen, maar gemiddeld genomen kosten 5 hele dagen les € 165,- per kind. Voor kinderen tot ca. 4 (soms 5) jaar zijn halve dagen les mogelijk. De gemiddelde prijs voor 5 halve dagen les is € 140,- per kind, maar ook deze prijzen variëren zeer. Op de websites van de gebieden kun je een link naar de skischool vinden voor de exacte prijzen. In Oostenrijk is het mogelijk om een kind te laten overblijven/lunchen. De kosten hiervoor bedragen gemiddeld € 10,- p.d. per kind.

Zijn er Nederlandse skileraren?

In de meeste skigebieden zijn Nederlandstaligen in dienst van de skischool. Het is echter geen garantie dat een kind dan ook een Nederlandse skileraar/lerares krijgt. Uiteraard probeert de skischool dat wel. Overigens gaat les in een andere taal ook heel goed! Vooral voor kinderen is het vaak een kwestie van nadoen.

Eten & Drinken

Welke maaltijden zijn inclusief?

Bij elk onderkomen staat onder de prijzen welke verzorging bij de reissom is inbegrepen.

Type verzorging:
* Logies: geen maaltijden
* Halfpension: ontbijt en diner
* Volpension: ontbijt, lunch en diner
* All-inclusive-pension: ontbijt, (kleine) lunch, diner, namiddagbuffet en frisdranken en/of vruchtensappen

Bij halfpension, volpension of all-inclusive-pension begint het arrangement met het diner op de aankomstdag, en eindigt met het ontbijt op de vertrekdag.

Zijn drankjes inclusief?

Als je een hotel met all-inclusive-pension boekt, zijn veelal drankjes zoals koffie, thee en een beperkt assortiment van frisdranken/sapjes. Meestal staat er een zelftap met een aantal keuzes. Wat precies inclusief is, verschilt per hotel.

Wat is een namiddagbuffet?

Een namiddagbuffet is een (klein)buffet met hartige snacks en/of zoetigheden zoals cake en taart. Vaak wordt er thee en/of koffie bij geserveerd. De tijden van het buffet verschillen per onderkomen, maar vaak is het rond 16.00 uur.

Wat is een kinderstamtafel?

Diverse hotels bieden een kinderstamtafel aan. Een kinderstamtafel houdt in dat kinderen samen kunnen (vroeg) eten onder begeleiding van een leidster van de kinderopvang. Bij elk onderkomen staat onder het kopje kinderen of er een kinderstamtafel is.

Is er voor kinderen een speciaal menu?

Als kinderen met de ouders in het restaurant eten, is er altijd een kindermenu mogelijk of is er een kinderbuffet.

Wat is een babybuffet?

Een babybuffet is een buffet met potjes babyvoeding, diverse soorten pap en melk. Er zijn plastic lepeltjes en bakjes. Vaak zijn er ook slabbetjes aanwezig. Bij elk onderkomen staat onder het kopje kinderen of er een babybuffet is.

Overig

Mag er worden gerookt in de hotels/appartementen?

In de hotels en appartementen mag in principe niet worden gerookt. Enkele onderkomens beschikken over een af te sluiten rokerslounge. Ook in de kamer is roken niet toegestaan.

Zijn honden toegestaan?

Aan het verblijf van een hond zijn kosten verbonden. De hoogte van de kosten verschilt per onderkomen. Op de hotelpagina’s op onze site staat onder het kopje overige informatie een indicatie van de kosten. Het eten voor de hond moet je zelf verzorgen.

Houd er rekening mee dat honden niet zijn toegestaan in de openbare ruimtes van het onderkomen zoals het restaurant en het zwembad.

Covid 19

Welke maatregelen gelden op mijn bestemming?

Op ANWB vakantie reiswijzer vind je de meest actuele informatie over de maatregelen die gelden in de vakantielanden.

Het kan zijn dat de onderkomens extra maatregelen nemen. Mogelijk moet je bij aankomst een mondkapje dragen omdat het druk is in de receptie (ook kinderen vanaf 7 jaar). De faciliteiten in onze onderkomens zijn geopend. Ook de kinderopvang en kinderanimatie gaat door.  In zwembaden en de wellness wordt een maximaal aantal personen toegelaten. Daarnaast kunnen de hotels aanpassingen hebben gedaan in de gemeenschappelijke ruimtes om het verblijf zo veilig en hygiënisch mogelijk te laten verlopen.

Verder geldt zoals ook in Nederland:
*Blijf thuis bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn). Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
*Was vaak je handen met water en zeep.
*Hoest en niet in de binnenkant van je elleboog.
*Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
*Schud geen handen.
*Houd 1-2 meter afstand (afhankelijk van het vakantieland).
*Vermijd drukte.

Kan ik mijn reis annuleren?

Voor de zomer 2020 hebben diverse onderkomens de annuleringsvoorwaarden aangepast. Wij volgen de onderkomens. Geldt bijvoorbeeld in een hotel dat je tot 1 dag van tevoren gratis mag annuleren dan hanteren wij dat ook. Maar als een hotel de gewone annuleringsvoorwaarden aanhoudt, dan geldt dat ook als je via Kids & Go hebt geboekt. In elk geval worden de reserveringskosten niet gerestitueerd. Sommige onderkomens berekenen administratiekosten. Je kunt bij ons navragen welke annuleringsregels gelden voor jouw onderkomen.
Als er een negatief reisadvies geldt en je kunt daardoor niet op reis, dan ontvang je de reissom retour.