• Vakanties met kinderen

Veelgestelde vragen

We zijn telefonisch te bereiken op maandag t/m vrijdag van 9.00-15.00 uur.
Van 15.00-18.00 uur en op zaterdag zijn wij alleen per e-mail te bereiken. Wil je ons na 15.00 uur persoonlijk spreken, dan is het mogelijk om een belafspraak te maken.

Kids & Go hanteert in principe dezelfde prijzen als de hotels. Als je een verblijf elders voordeliger kan boeken, dan kijken we graag of we dezelfde prijzen kunnen bieden.

De kinderprijzen gelden indien de kinderen op de kamer of in het appartement van minimaal 2 volbetalenden slapen.

Reserveringskosten
De reserveringskosten bedragen € 17,50 per factuur.

Stichting Garantiefonds Reisgelden
De bijdrage voor de Stichting Garantiefonds Reisgelden bedraagt € 5,- per boeking voor een hotelkamer/suite/appartement en € 10,- per boeking voor een appartement (vakantiewoning)

Aan het gebruik van bepaalde faciliteiten zijn kosten verbonden zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor behandelingen in een schoonheidssalon, massages en therapieën. Verder moet je o.a. denken aan gebruik van solarium, gastenwasmachine en droger, internet, biljart, tafelvoetbalspel, speelautomaten, parkeergarage. Ook skipakketten (les, pas en huur) zijn niet bij de prijs inbegrepen tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. In een aantal gevallen is de toeristenbelasting niet bij de prijs inbegrepen.

Je kunt ons mailen of bellen om te vragen of een onderkomen beschikbaar is. We kunnen dan direct overleggen welke kamer het beste bij je gezin past. Het kan zijn dat de kamers op onze website al vol zijn, maar dat er nog wel andere type kamers beschikbaar zijn. In principe kunnen we alle type kamers voor je boeken. We zijn dus niet gebonden aan een beperkt aantal type kamers. Als er echt niets meer vrij is in een onderkomen en een aanvraag geen zin meer heeft, dan vermelden we dat.

Om te reserveren klik je de knop Boek Nu bij het onderkomen om het op reserveringsformulier te komen. Als de reservering verwerkt is, sturen we een bevestiging met daarin de totale reissom.  Na akkoord op deze bevestiging is de reservering definitief. Vervolgens sturen we per mail een bevestiging/ factuur. Indien de reservering niet mogelijk is, sturen wij graag een alternatief.

De aanbetaling bedraagt 20% van de reissom plus de reserveringskosten plus indien afgesloten de kosten van de reis- en/of annuleringsverzekering.  De aanbetaling betaal je binnen 7 dagen na ontvangst van de boekingsbevestiging. Boek je kort voor vertrek, dan betaal je de volledige reissom.

Nee, op de factuur/bevestiging die je bij boeking van ons hebt ontvangen, staan de vervaldata voor de aanbetaling en het restantbedrag. Het restant moet uiterlijk 6 weken voor vertrek zijn voldaan. Je kunt het bedrag overmaken naar IBAN: NL97ABNA0458735191 / BIC code ABNANL2A t.n.v. Kids & Go te Heiloo o.v.v. het factuurnummer.

Ja dat kan. Kids & Go kan een verzekering afsluiten bij Allianz Global Assistance. Onderaan de website bij Handige pagina’s vind je een link naar Verzekeringen voor meer informatie. Je kunt een annuleringsverzekering tot 7 dagen na boeking afsluiten.

Ja dat kan. Kids & Go kan een verzekering afsluiten bij Allianz Global Assistance. Onderaan de website bij Handige pagina’s vind je een link naar Verzekeringen voor meer informatie. Je kunt een reisverzekering tot kort voor vertrek afsluiten.

De reispapieren ontvang je na betaling van de totale reissom en uiterlijk 1 week voor vertrek. We sturen dan ook een routebeschrijving.

Een 6-daagse skipas voor een volwassene kost gemiddeld (!) € 200,- – € 300,- in het hoogseizoen. In het laagseizoen ligt dat bedrag ca. € 10,- – € 30,- lager. Een 6-daagse skipas voor een kind kost gemiddeld (!) € 100,- € 125,-. De prijs is afhankelijk van het seizoen. In de meeste gebieden zijn kinderen tot ca. 4/5 jaar gratis of hebben voldoende aan een speciale kinderpas. Soms zijn kinderen alleen gratis onder begeleiding van de ouders en hebben ze in de skischool wel een skipas nodig, vaak tegen een speciaal tarief. De skischool weet precies of een kind een skipas nodig heeft voor de skiles.

De prijs van de skihuur voor volwassenen hangt o.a. af van de materiaalkeuze. Een skiset kost ca. € 100,- – € 170,- voor 6 dagen. Voor kinderen is de prijs gemiddeld € 60,- voor 6 dagen.

De prijzen voor skiles lopen wat uiteen, maar gemiddeld genomen kosten 5 hele dagen les € 165,- per kind. Voor kinderen tot ca. 4 (soms 5) jaar zijn halve dagen les mogelijk. De gemiddelde prijs voor 5 halve dagen les is € 140,- per kind, maar ook deze prijzen variëren zeer. Op de websites van de gebieden kun je een link naar de skischool vinden voor de exacte prijzen. In Oostenrijk is het mogelijk om een kind te laten overblijven/lunchen. De kosten hiervoor bedragen gemiddeld € 10,- p.d. per kind.

In de meeste skigebieden zijn Nederlandstaligen in dienst van de skischool. Het is echter geen garantie dat een kind dan ook een Nederlandse skileraar/lerares krijgt. Uiteraard probeert de skischool dat wel. Overigens gaat les in een andere taal ook heel goed! Vooral voor kinderen is het vaak een kwestie van nadoen.

Bij elk onderkomen staat onder de prijzen welke verzorging bij de reissom is inbegrepen.

Type verzorging:
* Logies: geen maaltijden
* Halfpension: ontbijt en diner
* Volpension: ontbijt, lunch en diner
* All-inclusive-pension: ontbijt, (kleine) lunch, diner, namiddagbuffet en frisdranken en/of vruchtensappen

Bij halfpension, volpension of all-inclusive-pension begint het arrangement met het diner op de aankomstdag, en eindigt met het ontbijt op de vertrekdag.

Als je een hotel met all-inclusive-pension boekt, zijn veelal drankjes zoals koffie, thee en een beperkt assortiment van frisdranken/sapjes. Meestal staat er een zelftap met een aantal keuzes. Wat precies inclusief is, verschilt per hotel.

Een namiddagbuffet is een (klein)buffet met hartige snacks en/of zoetigheden zoals cake en taart. Vaak wordt er thee en/of koffie bij geserveerd. De tijden van het buffet verschillen per onderkomen, maar vaak is het rond 16.00 uur.

Diverse hotels bieden een kinderstamtafel aan. Een kinderstamtafel houdt in dat kinderen samen kunnen (vroeg) eten onder begeleiding van een leidster van de kinderopvang. Bij elk onderkomen staat onder het kopje kinderen of er een kinderstamtafel is.

Als kinderen met de ouders in het restaurant eten, is er altijd een kindermenu mogelijk of is er een kinderbuffet.

Een babybuffet is een buffet met potjes babyvoeding, diverse soorten pap en melk. Er zijn plastic lepeltjes en bakjes. Vaak zijn er ook slabbetjes aanwezig. Bij elk onderkomen staat onder het kopje kinderen of er een babybuffet is.

In de hotels en appartementen mag in principe niet worden gerookt. Enkele onderkomens beschikken over een af te sluiten rokerslounge. Ook in de kamer is roken niet toegestaan.

Aan het verblijf van een hond zijn kosten verbonden. De hoogte van de kosten verschilt per onderkomen. Op de hotelpagina’s op onze site staat onder het kopje overige informatie een indicatie van de kosten. Het eten voor de hond moet je zelf verzorgen.

Houd er rekening mee dat honden niet zijn toegestaan in de openbare ruimtes van het onderkomen zoals het restaurant en het zwembad.

De meeste actuele informatie over reisadviezen vind je op de website van Nederlandse Rijksoverheid Nederland wereldwijd.
Voor reizigers uit België is er de site van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse zaken

Voor Frankrijk is een coronabewijs verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar. Je moet het coronabewijs kunnen tonen in o.a. hotels, restaurants, terrassen. Voor skiliften geldt dit niet.
Een PCR test is 24 uur geldig.

In publieke ruimtes is een mondkapje verplicht en bij drukke plekken zoals bij de skilift of bij de verzamelplek van de skischool is het dragen van een mondkapje verplicht.

Nieuw per 19/11/2021:
Oostenrijk gaat in lockdown tot 13 december.
Vanaf 1 februari vaccinatieplicht in Oostenrijk.

Nieuw per 15/11/2021:
Een wintersportvakantie is voor personen vanaf 12 jaar alleen mogelijk met een geldig vaccinatiebewijs of met een herstelbewijs.  De zogenaamde 2G regel. In de skigebieden vervalt de mondkapjesplicht. Het kan zijn dat skigebieden eigen maatregelen hebben. Kijk voor de actuele informatie op de websites van de skigebieden.
Een Janssen vaccinatie is vanaf 3/1/2022 niet langer geldig in Oostenrijk.
Een QR-code is na de 2e vaccinatie nog negen maanden geldig i.p.v. 12 maanden.

6/11/2021

Voor een wintersportvakantie naar Oostenrijk moet iedereen vanaf 12 jaar over een coronabewijs beschikken (vaccinatie-, herstelbewijs of negatieve test). Dit geldt dus niet voor kinderen t/m 11 jaar. Het coronabewijs moet je kunnen laten zien bij de aankoop van een skipas, in gondels en afsluitbare skiliften (stoeltjesliften met een kap), in restaurants en accommodaties.

Een mondkapje dragen is verplicht in gondels, stoeltjesliften met kap en afgesloten ruimtes van het dal- en bergstation, winkels, openbaar vervoer, musea. Voor personen vanaf 14 jaar moet dit een FFP2 medisch mondkapje zijn. Voor kinderen van 6 t/m 13 jaar mag dit een standaard mondkapje zijn of tijdens het skiën een “buff” (naadloze sjaal die je ook kunt gebruiken als muts, haarband, mondkapje).

Het kan zijn dat de onderkomens extra maatregelen nemen. Mogelijk moet je bij aankomst een mondkapje dragen als het druk is in de receptie (ook kinderen vanaf 6 jaar). De faciliteiten in onze onderkomens zijn geopend. Ook de kinderopvang en kinderanimatie gaat door. In zwembaden en de wellness kan een maximaal aantal personen toegelaten. Daarnaast kunnen de hotels aanpassingen hebben gedaan in de gemeenschappelijke ruimtes om het verblijf zo veilig en hygiënisch mogelijk te laten verlopen.

De informatie is onder voorbehoud en een beknopte weergave van de maatregelen. Op bijvoorbeeld de site van het Oostenrijks toeristenbureau is meer informatie te vinden.

29/11/2021:
Voor reizigers vanuit Nederland en België geldt een quarantaineplicht.

In de accommodatie en restaurants moet iedereen vanaf 16 jaar een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien.

In skiliften en in drukke situaties is een mondkapje verplicht.

*De site wintersport.nl heeft een live-blog over de coronamaatregelen in de skigebieden en houdt per land bij wat de actuele situatie is.
Wintersport.nl

*Het Oostenrijks toeristenbureau heeft een overzicht gemaakt van de maatregelen
Austria.info

*Informatie van de overheid over reisadviezen
Nederland Wereldwijd

De annuleringsregels staan vermeld in onze algemene voorwaarden. Het kan zijn dat onderkomens afwijken van de standaard annuleringsregels. Je kunt bij ons navragen welke annuleringsregels gelden voor jouw onderkomen.
Als het land of het onderkomen door covid-19 gesloten is en je daardoor niet op reis kunt, ontvang je de reissom retour. Dat geldt ook als in Oostenrijk of Nederland/België een quarantaineplicht is ingesteld.
Bij annulering worden de reserveringskosten en de bijdrage aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden niet gerestitueerd. Sommige onderkomens berekenen administratiekosten.